اگر بیزینس شما با حضور فیزیکی افراد در محل کار شما رونق پیدا میکند، سئو و سرچ های محلی چیزی است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید.
امروزه همه از سرچ های محلی استفاده میکنند، وجود سایت شما در این سرچ های محلی کمک زیادی به شما خواهد کرد، در نتیجه سرچ های محلی نقش مهمی در سئو دارد.
در این مقاله میخواهیم روش های مختلف چک کردن رنک شما در سرچ محلی در گوگل را بررسی کنیم و مطمئن شویم که بیزینس شما در معرض بازار هدفتان باشد.
چرا نتیجه سرچ های محلی در موقعیت های مکانی مختلف متفاوت است؟
گوگل محتوا های محلی را اولویت بندی میکند و بر اساس لوکیشن کاربر، اطلاعاتی که به دردش میخورند را در اختیارش میگذارد.
به عنوان مثال اگر فردی کلمه اسباب بازی فروشی را سرچ کند قطعا میخواهد اسباب بازی فروشی های نزدیک به خودش را ببیند و مشخص است که دوست ندارد اطلاعاتی درباره اسباب بازی فروشی های آن سر دنیا داشته باشد.
گوگل از پارامتر های زیادی برای فهمیدن لوکیشن کاربر استفاده میکند مثل:
- لوکیشن دستگان مثل وای فای، GPS و …
- مکان های علامت گذاری شده در گوگل مپس
- آی پی آدرس
- آدرس های گذاشته شده در اکانت گوگل
- فعالیت های اخیر کاربر در برنامه های گوگل
گوگل از این پارامتر ها برای فهمیدن مکان شما استفاده میکند و نتیجه سرچ های شما را بر اساس این لوکیشن نشان میدهد. این یعنی ممکن است نتیجه سرچ شما و برادرتان متفاوت باشد حتی اگر دقیقاً یک عبارت را سرچ کنید!
دلیل اهمیت سرچ های محلی
اکثر افراد فقط به صفحه اول سرچ گوگل نگاه میکنند پس شما باید یکی از سایت هایی باشید که در صفحه اول قرار دارد.
یک سایت خوب باید از لحاظ سرچ محلی هم در جایگاه خوبی قرار داشته باشد مخصوصا اگر بیزنسی وابسطه به حضور فیزیکی افراد باشد.
حالا از کجا باید فهمید که سایت ما در سرچ های محلی جایگاه خوبی دارد؟ قظعاً ایده خوبی نیست که به مکان های مختلف رفته و با سرچ کردن جایگاه سایت خود را پیدا کنیم. برای همین گوگل راه هایی در اختیار ما گذاشته که بدون رفتن به مکان های مختلف جایگاه سایت خود را در سرچ های محلی ببینیم!
در ادامه به چند راه برای دیدن جایگاه سایت خود در گوگل خواهیم پرداخت.
پارامتر منطقه را به سرچ خود اضافه کنید.
گوگل قابلیتی جالب دارد که میتواند به ما کمک کند تا بدون رفتن به مکانی به صورت فیزیکی، سرچ محلی مخصوص آن مکان را انجام دهیم. برای این کار عبارت روبرو را به انتهای سرچ خود اضافه کنید: نام شهر به انگلیسی=near&
برای مثال شما در شهر تهران هستید و میخواهید ببینید که اسباب بازی فروشی شما در سرچ محلی گوگل در شهر اراک چه جایگاهی دارد.
باید سرچ کنید: toy store &near=arak
با این روش گوگل نتیجه ای را به شما نشان میدهد که اگر واقعاً در شهر اراک بودید به شما نشان میداد.
تنظیمات ریجن را عوض کنید
شما میتوانید به راحتی ریجن خود را در تنظیمات گوگل عوض کنید. این کار نتیجه سرچ های شما را در سطح کشوری تغییر میدهد اما اگر میخواهید در سطح شهری تغییر پیدا کند باید از همان روش بالا استفاده کنید.
برای عوض کردن ریجن به تنظیمات یا Settings در google.com بروید و به بخش تنظیمات سرچ یا Search settings بروید. از سمت چپ گزینه تنظیمات بیشتر یا Other settings را بزنید و وارد بخش Language and region شوید. سپس از پایین صفحه گزینه Result region را بزنید و کشور مورد نظر را انتخاب کنید.
از این به بعد شما نتیجه سرچ ها را بر اساس کشوری که انتخاب کردید خواهید دید.
موقعیت مکانی خانه و شغلتان را در گوگل مپس تغییر دهید
گوگل مپس با استفاده از یادگیری ماشین الگو های حرکتی شما را آنالیر میکند و مکان خانه و شغل شما را میفهمد و آن را در سرچ های محلی مورد استفاده قرار میدهد. با این حال مشکلاتی وجود دارد، مثلاً شاید چند ماه است که شما دیگر در خانه قبلیتان زندگی نمیکنید اما گوگل همچنان خانه قبلی را به عنوان خانه شما میشناسد. برای حل این مشکلات میتوانید مکان خانه و شغلتان را به صورت دستی وارد کنید یا تغییر دهید.
بعد از اینکه مکان شغل و خانه را درست کردید میتوانید از عبارت های near home یا near work استفاده کنید تا نتایج بر اساس مکان خانه یا کار شما نشان داده شوند.
تاریخچه مکان را در اکانت گوگل خود پاک کنید.
اگر لوکیشن شما روشن باشد گوگل حرکات شما را آنالیز میکند؛ به عنوان مثال اگر شما به طور مداوم به یک باشگاه بوکس بروید، گوگل میفهمد که شما بوکس کار میکنید و مثلاً وقتی عبارت Boxing را سرچ میکنید گوگل میداند که منظور شما ورزش بوکس است و نه بسته بندی کردن.
این قابلیت مفید است اما گاهی بسیار آزاردهنده عمل میکند؛ خوشبختابه شما میتوانید تاریخچه اش را پاک کنید یا اینکه آن را خاموش کنید.
برای این کار کافی است به بخش Location history در تنظیمات اکانت گوگل خود بروید و آن را خاموش کنید.
از یک VPN استفاده کنید.
اگر فقط کمی اهل فضای مجازی و تکنولوژی باشید میدانید که میتوانید با یک VPN موقعیت مکانی خود را به کل تغییر دهید. قبل از اینکه به اینترنت متصل شوید VPN شما را به یک سرور وصل میکند.
از آنجایی که تقریباً همه ایرانیان کار با VPN را بلدند دیگر توضیح آن بی فایده است اما به طور کلی میتوانید کشور مورد نظر خود را انتخاب کرده، VPN را روشن کنید و کارتان را انجام دهید.
از ابزار های چک کننده رنک استفاده کنید.
این ابزار ها بیشتر برای بیزینس هایی اضافه میشوند که تعداد زیادی شعبه دارند و نمیتوانند سرچ محلی آنها را به صورت تک تک چک کنند.
این ابزار ها میتوانند به صورت اتوماتیک سرچ های محلی انجام دهند و در نهایت برای شما گزارش تهیه کنند تا شما از این اطلاعات برای سئو و چیز های دیگر استفاده کنید.
تعدادی از این ابزار ها در لیست زیر آمده اند.
- Bright local
- Geo ranker
- White spark
- Surfer local
- Site checker
- Local falcon
- Authority labs
- Pro rank tracker
نتیجه گیری
نتیجه جستوجو ها میتواند بر اساس موقعیت مکانی و نوع دستگاه سرچ کننده فرق بکند؛ این باعث میشود که بهینه کردن سایت برای موتور های جستوجو کمی سخت شود.
اگر بیزینس شما وابسطه به حضور فیزیکی افراد در محل است، بدیهی است که سئوی محلی باید انجام شود؛ اما اگر بیزینسی دارید که کاملاً آنلاین است و مهم نیست اگر کسی موقعیت مکانی شما را نداند، بهتر است وقت و انرژی خود را صرف سئو محلی نکنید و به مسائل مهم تر بپردازید.
به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی دیجیکالا به هیچ وجه نیازی به خوب بودن در سرچ های محلی ندارد اما یک فروشگاه فیزیکی که در کنار فروش حضوری خود، به صورت آنلاین هم فروش دارد، باید به سرچ محلی اهمیت بدهد.
سوالات متداول
چرا باید به سرچ های محلی اهمیت دهیم؟
چون باعث میشود افراد بیزینس شما را به صورت حضوری هم دنبال کنند و از موقعیت فیزیکی شما هم با خبر شوند.
آیا سئوی محلی برای بیزینس های حضوری کافی است؟
بدون شک اگر بیزینسی حضوری کار میکند باید به سئوی محلی توجهی ویژه داشته باشند اما باید این را هم در نظر داشت که باید روی سئوی عادی هم کار شود تا افرادی که نزدیک به موقعیت مکانی آن نیستند هم از حضورش با خبر شوند. در غیر این صورت به جز افراد محلی و هم جوار کسی از حضور این بیزینس با خبر نخواهد شد.
منبع: